top of page
Пошук
Фото автораNataliyakot Nataliyakot

Захід «Я в серці маю те, що не вмирає» присвячений 152-й річниці від дня народження Лесі Українки.

«Люди й покоління – се тільки кільця в ланцюгу великім

всесвітнього життя, а той ланцюг порватися не може»

Леся Українка.


Леся Українка є однією з найвизначніших постатей України. Історія світової культури, мистецтва, мабуть, не знає іншої жінки, гідної такого захоплення, такої вселюдської шани. Поетичний геній, сталева воля, безмежна доброта і ясність розуму, зворушлива жіночність і сила духу щасливо поєдналися в її особі.

27 лютого 2023 року в бібліотеці Комунального закладу «Балтський педагогічний фаховий коледж» спільно викладачами української філології та працівниками бібліотеки був організований захід «Я в серці маю те, що не вмирає» присвячений 152-й річниці від дня народження Лесі Українки.

Ведучі заходу розкривали життєвий і творчий шлях поетеси. Глядачі ознайомились з її творами, які надихають, додають сил та впевненості.

У доброзичливому, щирому, гостинному дусі студенти декламували вірші поетеси, звучали улюблені мелодії та пісні на її слова.

В ході заходу присутнім студентам демонстрували відео – альбом , що включав відеоролики: «Цікаві факти про Лесю Українку», «Про «Лісову пісню». Майстерне виконання улюблених поезій Лесі Українки переконало присутніх, в тому, що це - багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці.

Творчість геніальної поетеси і нині впевнено крокує світом, залишаючи глибокі сліди у свідомості сучасників.


10 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page